1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť GameChange Solar predstavila novú technológiu pre solárne sledovače (trackery) s bifaciálnými solárnymi modulmi, ktorá umožňuje zvýšiť výkon týchto modulov o 15-20%

solar panelNew York - Spoločnosť GameChange Solar predstavila novú technológiu BifacialReflector™, ktorá zásadným spôsobom zvyšuje výrobné kapacity elektrickej energie solárnych sledovačov (trackerov) Genius Tracker™ firmy GameChange Solar s bifaciálnými (obojstrannými) modulmi.

Táto technológia, ktorá je v súčasnej dobe predmetom patentového konania, využíva vysoko odrazovaý (0,95 albedo)Q pevný povrch so šírkou až 4 m, ktorý odráža svetlo tesne nad terénom tak, aby dopadalo na zadnú stranu bifaciálnych modulov. Táto technológia predstavuje oproti ostatným metódam výrazné zlepšenie, pretože neleží na zemi, nemá krátku životnosť a nevyžaduje neustálu údržbu. Technológia BifacialReflector™ je samočistiace, dlhodobé riešenie, ktorého životnosť je 40 rokov. Tieto reflektory dokážu zvýšiť výkon bifaciálnych modulov o 15-20%, čo je približne o 5-8% viac, než ponúkajú ostatné bifaciálne moduly, ktoré nevyužívajú technológiu BifacialReflector™.

Andrew Worden, generálny riaditeľ firmy GameChange Solar, povedal: "Vlastníci solárnych elektrární na celom svete vyžadujú, aby sa pod solárne sledovače s bifaciálnymi modulmi inštalovali dosky s vysokou odrazivosťou (0,95 albedo) a aby toto riešenie bolo cenovo priaznivé, malo dlhú životnosť a bolo bezúdržbové. Sme radi, že im teraz dokážeme ponúknuť technológiu BifacialReflector™, ktorá predstavuje unikátne a špičkové riešenie. Naša technológia podstatne zvyšuje výkon bifaciálnych modulov a navyše má životnosť až 40 rokov, bez nutnosti údržby a predstavuje tak prelomové riešenie pre celý tento priemyselný odbor."

22.01.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...