1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovnaft od apríla zvýšil základné mzdy operátorov výroby o 100 eur mesačne

slovnaft refineryBratislava - Spoločnosť Slovnaft zvýšil od apríla tohto roka základné mzdy operátorov chemickej výroby o 100 eur mesačne.

Všetci zamestnanci navyše dostanú jednorazovú odmenu 250 eur za dobré hospodárenie spoločnosti v minulom roku. Na úprave miezd sa dohodol Slovnaft s odbormi (ECHOZ - Energeticko–chemický odborový zväz) po niekoľkých týždňoch rokovaní. Informoval o tom Anton Molnár, hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie spoločnosti Slovnaft.

Molnár spresnil, že spoločnosť Slovnaft zamestnáva približne 2300 ľudí, z toho asi polovica pracuje v oblasti výroby. Operátorom chemickej výroby sa okrem základných miezd upravia aj zmenové príplatky a zároveň sa zvýši nástupná základná mzda (bez príplatkov a benefitov) na 800 eur. Priemerná mesačná mzda operátora vo výrobe za rok 2017 bola 1641 eur.

Nová kolektívna zmluva Slovnaftu podľa Molnára zohľadňuje najdôležitejšie požiadavky rafinérie aj odborov. Obe strany dospeli ku konsenzu po šiestich kolách rokovaní. Sociálni partneri sa dohodli aj na úprave pracovného času zamestnancov od januára budúceho roka. Zamestnancom v nepretržitom režime, napríklad operátorom chemickej výroby, sa do pracovného času započíta celá prestávka v práci, čo pre nich znamená dva dni voľna ročne navyše. Zamestnancom v administratíve sa zase skráti týždenný pracovný čas na 37,5 hodiny zo súčasných 40 hodín.

"Jednou z našich firemných hodnôt sú práve ľudia, preto som rád, že sme sa dokázali s odbormi dohodnúť pri vzájomnom rešpektovaní priorít. Dohodnutá kolektívna zmluva určite potvrdí pozíciu Slovnaftu ako jedného z najatraktívnejších zamestnávateľov v slovenskom priemysle," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Gabriel Szabó.

Súčasťou kolektívnej zmluvy sú podľa Molnárových informácií aj benefity pre zamestnancov. Tie zahŕňajú napríklad 13. plat vo výške 100 % základnej mzdy, výkonnostnú odmenu vo výške približne 10 % ročného príjmu, ročný príspevok 1596 eur pre každého zamestnanca na šport, oddych, vzdelávanie či kultúru alebo príspevok na stravovanie. Okrem toho poskytne Slovnaft svojim zamestnancom ročne dve palivové karty v celkovej hodnote 240 eur. Novinkou je tiež príspevok 50 eur ročne pre každého zamestnanca na využívanie nových športovísk, ktoré Slovnaft aktuálne dokončuje v areáli Vlčieho hrdla. Zamestnanci v športovom centre budú môcť využívať napríklad kolkáreň, posilňovňu, masáže či wellness.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a.s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.

06.04.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...