1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SIEA má na podporu nákupu OZE pre domácnosti k dispozícii ešte 18 miliónov eur

euros2Bratislava – Na podporu nákupu a inštalácie obnoviteľných zdrojov energie v projekte Zelená domácnostiam má Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) k dispozícii ešte viac ako 18 miliónov eur.

Po necelých dvoch mesiacoch od zvýšenia rozpočtu projektu o 30 miliónov eur sa prostriedky míňajú už iba zvoľna, vyplýva z údajov zverejnených SIEA. Na podporu nákupu fotovoltických panelov, kotlov na biomasu, tepelných čerpadiel a slnečných kolektorov má SIEA podľa poslednej aktualizácie údajov ešte k dispozícii 18,11 milióna eur a už rezervovaných je 22,05 milióna eur.

Za mesiac sa objem voľných financií znížil iba približne o milión eur a dopyt tak pravdepodobne narazil na možnosti dodávateľov týchto zariadení. Záujemcovia totiž môžu požiadať o registráciu bez obmedzení, no peniaze SIEA zarezervuje až po jej aktivácii dodávateľom. SIEA zvýšila pre veľký záujem rozpočet programu Zelená domácnostiam v polovici júna. Na tepelné čerpadlá je možné získať maximálnu dotáciu 3400 eur, na fotovoltické panely a kotly na biomasu 1500 eur a na slnečné kolektory 1750 eur. Po aktivácii žiadosti majú zhotovitelia tri mesiace na dokončenie zákazky.

30.08.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...