1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Shell začne v apríli s prieskumnými vrtmi pri bulharskom pobreží

oil refinerySofia - Ropný koncern Royal Dutch Shell v utorok vyhlásil, že na budúci mesiac začne s prieskumnými vrtmi pri bulharskom pobreží Čierneho mora, kde bude hľadať ropu a zemný plyn.

Shell sa spojil so španielskou spoločnosťou Repsol a austrálskou Woodside Energy po tom, ako uzavrel zmluvu s Bulharskom v roku 2016 o prieskume pobrežných vôd v rámci snahy Sofie ukončiť takmer úplnú závislosť od dodávok zemného plynu z Ruska. Je to jediný projekt Shell v Bulharsku.

"S partnermi a s dobrými údajmi sme pred 18 mesiacmi začali s prípravou na prieskumné vrty. Tento mesiac sa vrtná súprava presunie na lokalitu a očakávame, že 1. apríla začneme s vŕtaním," povedal novinárom šéf bulharskej pobočky Shell Alexander Kayes.

Prieskumné vrty v časti 1 až 14 pobrežného bloku s názvom Chán Kubrat budú prebiehať v hĺbke 1300 metrov a očakáva sa, že budú trvať asi tri mesiace, povedal.

V novembri francúzsky ropný gigant Totaland so svojim partnermi OMV a Repsolstarted začali s tretím vrtom v pridelenom bloku, ktorý je vedľa bloku Shell v Čiernom mori.

03.04.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...