1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SES Tlmače získali nový kontrakt na Kube za 7,5 milióna eur

Zástupcovia akciovej spoločnosti Slovenské energetické strojárne (SES) Tlmače uzatvorili kontrakt v hodnote vyše 7,5 milióna eur s kubánskou niklovou spoločnosťou UNION del NIQUEL MOA.

Strojárne sa na základe tohto kontraktu budú podieľať na dokončení strojovne s výkonom 25 MWe.

Práce na projekte by sa mali rozbehnúť začiatkom decembra tohto roka, termín realizácie je stanovený na 12 mesiacov, informoval riaditeľ marketingu SES Tlmače Gabriel Sirotňák. Pri obchodovaní s Kubou je dôležité zabezpečiť financovanie projektu a ošetrenie platobnej schopnosti partnera. Zaistenie financovania projektu MOA je nastavené prostredníctvom renomovanej banky, kde je úver zabezpečený cez inkaso z niklovej hute. Preto nebola nutná podpora EXIMBANKY, povedal Martin Paštika, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SES a.s.

Tlmačské strojárne  spolupracovali s niklovou spoločnosťou UNION delNIQUEL ? MOA už v rokoch 2004 až 2007. Hodnota kontraktu na výstavbu energetického bloku s výkonom 25 MWe  s dvoma kotlami predstavovala vyše 25 miliónov eur. SES majú s niklovou spoločnosťou rozpracované v súčasnosti aj ďalšie menšie projekty v celkovom objeme vyše 5 miliónov eur. Nosná časť financovania bude zabezpečovaná prostredníctvom EXIMBANKY.

SES Tlmače  pôsobia na trhu kubánskej energetiky takmer 40 rokov. Za toto obdobie zabezpečili výstavbu 13 kotlov s celkovým výkonom 4810 ton pary za hodinu, čo znamená 1265 MW. Je to približne 40 % inštalovaného výkonu v kubánskych elektrárňach, uviedol Sirotňák.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...