1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Samospráva Novák plánuje rekonštrukciu tepelných rozvodov

Tepelne rozvody rekonstrukcia ulicaNováky - Samospráva Novák plánuje rekonštrukciu tepelných rozvodov na území mesta. Práce by mali obyvateľom priniesť efektívnejšie vykurovanie. Firma, ktorá má teplovody v nájme od mesta, na rekonštrukciu získala financie z fondov Európskej únie.

Informoval o tom primátor Dušan Šimka.

Opravou prejdú mestské tepelné rozvody v dĺžke približne dva kilometre, rekonštrukciou by sa mal odstrániť ich zlý technický stav. "Očakávame efektívnejšie vykurovanie a obmedzenie tepelných strát, pri ktorých by para unikala zo zeme. Cieľom je, aby obyvatelia v konečnom dôsledku za teplo menej platili," uviedol primátor.

Rekonštrukciu chce samospráva podľa neho zabezpečiť tento rok mimo vykurovacej sezóny, týka sa rozvodov v chemickej kolónii, ulíc Hviezdoslavova, M. Rázusa, I. Krasku, časti Ulice chemikov a Ulice baníkov. "Štvorrúrový systém sa vymení za dvojrúrový. Obyvatelia bytových domov si budú môcť sami regulovať dodávky tepla a teplej vody. Budú si môcť nastaviť rôzne režimy vykurovania v rámci dňa, prípadne týždňa," vysvetlil Šimka.

Na rekonštrukciu teplovodov získala firma Benet, s. r. o., nenávratný finančný príspevok vo výške 1.191.449,80 eura z Operačného programu Kvalita životného prostredia SR. Celková výška oprávnených prostriedkov predstavuje 1.401.705,65 eura, spolufinancovanie je tak vo výške 210.255,85 eura.

Novácka samospráva chce do budúcna zabezpečiť rekonštrukciu tepelných rozvodov aj v iných častiach mesta.

11.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...