1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rumunsko zruší v štátnych energetických firmách 1300 pracovných miest

electricityBukurešť - Rumunská vláda zruší do konca tohto roka v troch štátnych energetických spoločnostiach 1300 pracovných miest.

Cieľom je splnenie podmienok, ktoré dalo Rumunsko Európskej únii a Medzinárodnému menovému fondu (MMF) za finančnú pomoc.

Podľa oznámenia vlády príde v septembri o prácu 900 baníkov v západnom Rumunsku a ďalších 300 ľudí prepustí teplárenská spoločnosť v Bukurešti. Zvyšných 100 zamestnancov príde o prácu v elektrárňach v západorumunskom meste Deva.

V roku 2009 získala Bukurešť od EÚ, MMF a Svetovej banky dvojročný úver v hodnote 20 miliárd eur. O pomoc požiadala po tom, čo sa ekonomika prepadla v dôsledku hospodárskej krízy o vyše 7 % a krajina sa dostala do finančných ťažkostí. Inštitúcie s úverom súhlasili pod podmienkou viacerých úsporných opatrení, medzi ktoré patria napríklad znižovanie platov a prepúšťanie.

28.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...