1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rozvody v Turčianskych Tepliciach zrekonštruovali za 1,5 milióna eur

Tepelne rozvody rekonstrukcia ulicaTurčianske Teplice - Úsporu tepla prinesie rekonštrukcia rozvodov tepla a teplej vody, ktorú v tomto období dokončili na sídlisku Horné Rakovce v Turčianskych Tepliciach. Investíciu za 1,5 milióna eur zabezpečila teplická spoločnosť. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Igor Hus.

"Výsledkom rekonštrukcie je úspora tepla, kvalitná teplá voda a vyhriatejšie byty, ktoré pocítia ďalšie dve generácie vlastníkov bytov v Horných Rakovciach," skonštatoval Hus.

Stavbu dokončil dodávateľ prác podľa neho koncom mája, do konca júna by mal zabezpečiť ešte chýbajúce terénne úpravy. "Aby sa tieto plochy upravili, doviezla sa ornica v množstve 40 nákladných vozidiel," priblížil.

Modernizácia rozvodov tepla a teplej vody na sídlisku zahŕňala výmenu starých potrubí v zemi, doplnenie výmenníkových staníc do jednotlivých objektov pripojených na rozvod tepla a modernizáciu kotolne. Nové rozvody nahradili tie staré, vybudované ešte v minulom storočí.

Investíciu zabezpečila spoločnosť Teplico, s.r.o., v ktorej je mesto spoločníkom, z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

21.06.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...