1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SPP chce previesť plynovod na Eustream, štát si to chce preveriť

gas_pipeline_small
Bratislava - Predstavenstvo Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) navrhlo, aby plynovod prepravujúci ruský plyn do Európy vedúci cez Slovensko prešiel do vlastníctva jeho dcérskej firmy Eustream. 

Energetické zákony schválené vládou sa pripravili bez účasti ÚRSO

pylon_1
Bratislava - V stredu (9. 11.) vládou SR schválené energetické zákony - o energetike a o regulácii v sieťových odvetviach - boli podľa slov predsedu Rady pre reguláciu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozefa Holjenčíka pripravované Ministerstvom hospodárstva (MH) SR bez spoluúčasti regulačného úradu a napriek tomu sa v oboch ministerských materiáloch uvádza, že obidva návrhy zákonov "vychádzajú z aplikačnej praxe".

MOL plánuje postaviť v Slovnafte plynovú elektráreň

mol_logo
Budapešť - Maďarská ropná a plynárenská spoločnosť MOL plánuje vybudovať veľkú plynovú elektráreň v lokalite jej slovenskej dcéry, v bratislavskom Slovnafte.

ÚRSO je pri dostatočnej liberalizácii trhu pripravený deregulovať

gas_fire_small
Bratislava – Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) je podľa predsedu Rady pre reguláciu ÚRSO Jozefa Holjenčíka v prípade dostatočnej miery liberalizácie trhu a vytvorenia vhodného legislatívneho rámca v primárnej legislatíve pripravený pristúpiť k cenovej deregulácii v sieťových odvetviach, predovšetkým v oblasti dodávok elektriny a plynu.

OMV v 3. kvartáli klesol zisk pre nepokoje v Líbyi a Jemene

omv petrol station 1
Viedeň - Nepokoje v Líbyi a v Jemene mali negatívny vplyv na zisk rakúskej ropnej a plynárenskej spoločnosti OMV v 3. štvrťroku 2011. Ich dosah však čiastočne zmiernilo zvýšenie cien ropy.

KBR zabezpečí výrobu elektrickej energie na podporu amerických vojenských operácií v Afganistane

pylon_smal
Houston – Spoločnosť oznámila, že získala kontrakt od U.S. Army Corps of Engineers (USACE) Philadelphia District, aby pôsobila ako zmluvný dodávateľ na výrobu elektrickej energie v Afganistane.

IEA odhaduje, že cena ropy v blízkej budúcnosti dosiahne 150 USD/barel

oil_rig_2
Londýn - Cena ropy by v blízkej budúcnosti mohla dosiahnuť 150 USD (108,79 eura) za barel, ak investície do nových projektov na Blízkom východe a na severe Afriky výrazne klesnú.

MH SR v elektrine preferuje model úplného oddelenia vlastníctva

juraj_miskov
Bratislava - Vláda SR dnes schválila návrh zákona o energetike. Schválený návrh obsahuje aj nový režim možností, ako oddeliť výrobné činnosti a dodávateľské činnosti od prevádzky prenosovej sústavy alebo prevádzky prepravnej siete.

Belgické jadrové elektrárne sú bezpečné, uvádza agentúra pre jadrový dozor

nuclear_power_1
Brusel – Všetky belgické jadrové elektrárne vykazujú dostatočnú úroveň bezpečnosti, uviedla v utorok (8.11.) vo svojej správe Federálna agentúra pre jadrový dozor (AFCN), ktorú cituje tlačová agentúra Belga.

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...