1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vládne nariadenie by malo spresniť podmienky platieb za systémové služby

pylon_small_1
Bratislava - Návrh novelizácie nariadenia vlády SR má zmeniť doterajší spôsob vyhodnocovania a vysporiadania odchýlky, spresniť podmienky platieb za systémové služby a platieb za prevádzkovanie systému.

Cena primárnych energií by mala byť známa najneskôr do 15. októbra

euro_bankovky
Bratislava - Problém postupu pri každoročnom schvaľovaní cien tepla je podľa slov predsedu predstavenstva Slovenského zväzu výrobcov tepla (SZVT) Miroslava Obšivaného legislatívneho charakteru.

Skupine Slovnaft v 3.štvrťroku vzrástli tržby medziročne na 1,274 mld. eur

slovnaft_petrol_station
Bratislava - Skupina Slovnaft zaznamenala v 3. štvrťroku 2011 medziročný nárast konsolidovaných tržieb o 29 % na 1,274 miliardy eur z vlaňajšej úrovne 988 miliónov eur.

Budovy spotrebúvajú 40 % energií, v nich treba hľadať úspory

panelak
Bratislava - Budovy vo všeobecnosti spotrebúvajú približne 40 % všetkých energií, a preto treba hľadať možnosti úspor energií práve v nich.

V tepelnej elektrárni Nováky spustili spoluspaľovanie biomasy

biomass
Zemianske Kostoľany - V tepelnej elektrárni Nováky so sídlom v Zemianskych Kostoľanoch spustili spoluspaľovanie biomasy, ktorého hlavným cieľom je ekologický prínos.

Čistý zisk MOL v 3. kvartáli klesol medziročne o 60 % na 36,4 mld. HUF

oil_pipeline_transneft
Budapešť - Maďarská ropná a plynárenská spoločnosť MOL dosiahla v 3. kvartáli 2011 čistý zisk 36,4 miliardy HUF (115,34 milióna eur), čo je o 60 % menej ako v rovnakom období vlani.

Zlatomoravčania platia za teplo o pätinu viac, cena ešte porastie

Zlaté Moravce – Od júna tohto roka platia obyvatelia Zlatých Moraviec  za teplo o pätinu viac ako v predchádzajúcom období.

Poľsko predĺžilo termín na podávanie ponúk na rafinériu Lotos o mesiac

oil-refinery2
Varšava - Poľské ministerstvo financií predĺžilo termín na podávanie záväzných ponúk na prevzatie kontrolného podielu v 2. najväčšej poľskej rafinérskej spoločnosti Lotos približne o mesiac. Konečný termín na podanie ponúk je teraz 20. december.

Prevádzka jadrových zariadení na Slovensku je bezpečná a spoľahlivá

nuklearna_elektraren
Bratislava - Z pravidelného hodnotenia stavu bezpečnosti prevádzky jadrových zariadení Jadrovou a vyraďovacou spoločnosťou (JAVYS), a.s., vyplynulo, že prevádzka jadrových zariadení na Slovensku je bezpečná a spoľahlivá. Informovalo o tom dnes komunikačné oddelenie Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...