1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nikos Invest vybuduje terminál na pohonné látky

oil_tanks_smallBratislava - Spoločnosť NIKOS INVEST, s. r. o., dobuduje najnovší a najmodernejší terminál na uskladňovanie pohonných látok, mazív a olejov na Slovensku.

Projekt Obchodný závod Sliač je realizovaný prostredníctvom zahraničnej investície, ktorej celková výška dosiahne cca 30 miliónov eur a po ukončení zamestná asi 60 ľudí z regiónu. Dokončenie výstavby investor predpokladá v roku 2012.

Obchodný závod Sliač vyrastá na zelenej lúke a bude patriť medzi najmodernejšie závody na uskladňovanie a spracovanie pohonných látok (vrátane leteckých palív, mazív a olejov) v strednej a východnej Európe, keďže bude spĺňať kritériá najnovšej európskej legislatívy v oblasti bezpečnosti skladovania ropných produktov.

Závod bude schopný namiešavať biozložky do motorovej nafty a benzínov (MERO, BIOETANOL) a takisto ďalšie aditíva do PHM. Súčasťou technologického komplexu je aj Recovery systém pre kontrolu leteckého paliva JET A1.

Obchodný závod Sliač je situovaný medzi mestami Banská Bystrica a Zvolen v blízkosti letiska Sliač. Poloha tohto závodu je výnimočná tým, že sa nachádza prakticky v strede Slovenska, čo je vyhovujúce z pohľadu logistiky a prípadného zásobovania v rámci územia SR. Zároveň existuje napojenie na diaľnicu a rýchlostnú komunikáciu spájajúcu Banskú Bystricu s Bratislavou. Závod má železničnú vlečku a dôležitým a zároveň jedným z kľúčových faktorov je aj blízkosť vojenského a civilného letiska Sliač, na ktorého zásobovanie je Obchodný závod Sliač predurčený.

Obchodný závod Sliač súčasne spĺňa všetky parametre pre skladovanie štátnych hmotných rezerv pre ukladateľov ropných produktov z Európskej únie a zároveň vyhovuje aj vojenským normám a certifikácii NATO. Preto ho vzhľadom na polohu možno využívať aj pre potreby Armády SR.

Svojou predpokladanou skladovacou kapacitou asi 30 miliónov litrov bude najväčším súkromným terminálom a doplní nedostatočné kapacity skladovania na území SR.

23.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...