1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Na sídlisku Klokočina zmodernizovali druhú časť vykurovacieho systému

plynarenstvoNitra – Druhá etapa modernizácie vykurovacieho systému na najväčšom nitrianskom sídliska Klokočina je ukončená. Spoločnosť Metrostav, ktorá bola poverená rekonštrukciou, v týchto dňoch dokončila práce na takzvanom Okruhu 1.

Investíciu realizuje Nitrianska teplárenská spoločnosť. Jej cieľom je rekonštrukcia a modernizácia starých potrubných vedení, ktoré sú častým zdrojom havárií a tepelných strát. Hlavným prínosom modernizácie má byť zvýšenie efektívnosti výroby tepla, zníženie tepelných strát v rozvodoch tepla a zníženie prevádzkových nákladov.

Súčasťou rekonštrukcie vykurovacieho systému na sídlisku Klokočina s takmer 30.000 obyvateľmi bola dodávka novej technológie a výmena jestvujúcich starých potrubných vedení za nové predizolované potrubia. Tie následne distribuujú teplo do jednotlivých odovzdávajúcich staníc tepla. „Momentálne sú všetky odovzdávajúce stanice systému plne funkčné. Výmenníková stanica dodáva nielen teplo, ale aj teplú vodu,“ uviedol zástupca dodávateľa Ľuboš Žák.

Ako doplnil, rekonštrukčné práce sa budú realizovať aj v ďalších troch okruhoch. Naplánované sú na roky 2020 až 2022, vždy pred začiatkom vykurovacieho obdobia. Súčasťou prác je komplexná rekonštrukcia zariadení pre distribúciu tepla v jednotlivých tepelných obvodoch a tiež inštaláciu nových zariadení v jednotlivých odovzdávajúcich staniciach tepla. Okrem toho budú vybudované nové potrubné vedenia na prepojenie jednotlivých obvodov s centrálnym tepelným zdrojom a technologické zariadenia potrebné pre distribúciu tepla.

11.11.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...