1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

JAVYS vlani so ziskom po zdanení na úrovni 14,51 milióna eur

javys_logoBratislava - Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS), a. s., dosiahla v roku 2010 napriek celkovej zložitej hospodárskej situácii zisk po zdanení vo výške 14,51 milióna eur, čím splnila schválený plán na 119,9 %.

Celá suma dividend bude odvedená do štátneho rozpočtu.

"Napriek výraznému zisku sa tento rok rovnako, ako tomu bolo aj v roku 2009, akcionár rozhodol o nevyplatení tantiém pre členov predstavenstva a dozornej rady spoločnosti," informoval hovorca spoločnosti Dobroslav Dobák.

Spoločnosť v minulom roku zaznamenala celkové tržby a výnosy z prevádzkovej činnosti vo výške 135,45 milióna eur, z toho čerpanie dotácií z fondu BIDSF (Medzinárodný fond na podporu odstavenia jadrovej elektrárne V1 Bohunice) dosiahlo 8,48 milióna eur a čerpanie dotácií Národného jadrového fondu (NJF) 45,72 milióna eur.

Tržby za jadrové služby predstavovali 58,56 milióna eur, pričom plán jadrových služieb bol vlani splnený na 101,1 %. "Neboli prekročené náklady v žiadnej plánovanej nákladovej položke s negatívnym dopadom na hospodárenie a. s. JAVYS," pripomenul. Všetky tieto ukazovatele spoločnosť dosiahla bez nutnosti čerpania bankových úverov.

Poslaním akciovej spoločnosti Jadrová a vyraďovacia spoločnosť je najmä prevádzkovanie, udržiavanie a vyraďovanie jadrových zariadení, nakladanie s vyhoreným jadrovým palivom, ako aj poskytovanie jadrových služieb v oblasti nakladania s rádioaktívnymi odpadmi. Jediným akcionárom spoločnosti je Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

20.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...