1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ExxonMobil postaví v Číne LNG terminál a petrochemický komplex

exxon mobilePeking - Americký ropný koncern ExxonMobil podpísal dohodu o výstavbe petrochemického komplexu a terminálu na skvapalnený zemný plyn (LNG) na juhu Číny. Uviedli to vo štvrtok miestne médiá.

To je druhá významná zahraničná investícia na najvyššom svetovom trhu s chemikáliami za uplynulých pár mesiacov.

Predbežnú dohodu podpísali miestne samosprávy provincie Kuang-tung a mesta Chuej-čou, ako aj štátna energetická spoločnosť Guangdong Yuedian Group.

Čína povolila väčší prístup globálnych spoločností na svoj obrovský trh s chemikáliami, aby dokázala pokryť dopyt po plastoch, farbách a lepidlách v rýchlo sa rozvíjajúcom sektore spotrebnej elektroniky a automobilového priemyslu.

Exxon by bol jedným z prvých medzinárodných ropných koncernov, ktoré investovali do LNG infraštruktúry v Číne, ktorý sa snaží zabezpečiť si väčšie dodávky v rámci prechodu od uhlia k plynu pri ohreve vody a kúrení.

Darren Woods, predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ ExxonMobil, tajomník Komunistickej strany v provincii Li Si a guvernér Ma Sing-žuej podpísali dohodu na slávnostnom ceremoniáli, uviedli miestne noviny.

ExxonMobil je druhým veľkým investorom v provincii po nemeckom chemickom gigante BASF, ktorý v júli oznámil podobnú dohodu o vybudovaní závodu za 10 miliárd USD (8,63 miliardy eur), tiež v Kuang-tung.

18.09.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...