1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čína chce tento rok zvýšiť výrobu elektriny z obnoviteľných zdrojov na 11 %

Solar panels1Peking - Čína by chcela v tomto roku 2021 zvýšiť výrobu elektriny zo solárnych a veterných elektrární na zhruba 11 % celkovej spotreby energie v krajine z 9,7 % v minulom roku. Uviedol to v pondelok čínsky národný úrad pre energetiku (NEA).

Čínsky prezident Si Ťin-pching už predtým avizoval, že vláda v Pekingu by chcela do roku 2030 zvýši podiel nefosílnych palív na spotrebe primárnej energie na zhruba 25 % v rámci boja s emisiami skleníkových plynov.

NEA v návrhu plánu uviedol, že výroba slnečnej a veternej energie sa musí každý rok zvyšovať, aby v roku 2025 dosiahla zhruba 16,5 %.

Úrad vyzval tiež projektantov v oblasti solárnej a veternej energie, aby urýchlili ich výstavbu a požiadal miestne samosprávy a firmy pôsobiace v oblasti energetických sietí, aby zaručili, že elektrina vyrobená z obnoviteľných zdrojov sa dostane do sietí.

Očakáva sa tiež, že miestne samosprávy zrýchlia schvaľovanie nových solárnych a veterných projektov, aby zabezpečili dlhodobý rozvoj obnoviteľných zdrojov v krajine.

Návrh plánu je otvorený na konzultácie s verejnosťou do 25. apríla.

29.04.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...