1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Česká spoločnosť ČEZ začne stavať prvé veterné parky vo Francúzsku

wind turbine bigPraha - Česká energetická skupina ČEZ získala vo Francúzsku povolenie na výstavbu a prevádzku veterných elektrární v štyroch lokalitách. Prvá sa začne stavať už na prelome roka. Uviedol to vo štvrtok hovorca ČEZ Martin Schreier.

ČEZ prevádzkuje veterné elektrárne okrem domáceho trhu aj v Nemecku a Rumunsku. Teraz spoločnosť získala povolenia na projekty vo Francúzsku. Ako informoval server novinky.cz, firma získala povolenia na projekty vo štvorici lokalít s celkovým inštalovaným výkonom 42,4 MW.

ČEZ vstúpil na francúzsky trh obnoviteľných zdrojov minulý rok v lete prostredníctvom akvizície deviatich projektov veterných fariem získaných od developerskej spoločnosti ABO Wind. Ak ČEZ zrealizuje všetky projekty, bude ich celkový inštalovaný výkon predstavovať až 100 MW.

Najväčšia česká energetická firma vyrába väčšinu elektriny v jadrových a uhoľných elektrárňach, snaží sa ale posilňovať v oblasti obnoviteľných zdrojov. Do roku 2023 plánuje zvýšiť inštalovaný výkon týchto zdrojov až na 1000 MW, čo je zhruba na úrovni výkonu jedného bloku jadrovej elektrárne Temelín.

25.04.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...