1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Buharsko zvýšilo dodávky elektriny do Grécka, ktoré zasiahli štrajky

electricityPylonSofia - Bulharsko zvýšilo dodávky elektriny do susedného Grécka. Dôvodom je rastúci dopyt po energii v krajine, ktorú sužujú štrajky vládnych zamestnancov, vrátane pracovníkov elektrární.

Bulharsko minulý týždeň dodalo Grécku 9750 megawattov elektrickej energie na naliehavú žiadosť prevádzkovateľa tamojšej prenosovej sústavy.

Tento týždeň zatiaľ bulharská spoločnosť ESO žiadosť o pomoc v krízovej situácii z Grécka zatiaľ nedostala, ale preventívne prerušila údržbárske práce a zvýšila kapacitu cezhraničnej prenosovej siete o 200 megawattov.

Atény totiž požiadali o naliehavé dodávky elektriny po výpadku v zásobovaní, ktorý spôsobil minulotýždňový štrajk zamestnancov štátnej elektrárenskej spoločnosti PPC, ktorým sa nepáči, že ich firma sa má privatizovať. A dnes sa začal v Grécku nový 48-hodinový generálny štrajk, preto je Bulharsko pripravené opäť pomôcť.

Za tzv. krízové dodávky elektriny sa neplatí. Jednotlivé štáty si ich poskytujú na základe vzájomnej dohody a zvyčajne neskôr vrátia darcovi rovnaké množstvo energie.

29.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...