1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bojnická samospráva chce vybudovať nabíjaciu stanicu pre elektromobily

electromobil battery rechargingBojnice - Samospráva Bojníc má záujem vybudovať pri kultúrnom centre nabíjaciu stanicu pre elektromobily. Využívať by ju mali podľa jej zámeru i cyklisti. Financie na jej výstavbu žiada od Ministerstva hospodárstva SR.

Projekt odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu.

"Chceli by sme v Bojniciach umožniť ľudom, pokiaľ sem prídu elektromobilom, aby si dobili baterku. Počítame s tým, že túto možnosť budeme mať aj pre cyklistov, ktorí prídu na elektrobicykloch. Pretože Bojnice sú predsa len v kopci a elektrocyklistov je čím ďalej, tým viac," načrtla vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a životného prostredia Mestského úradu v Bojniciach Beata Tihanyiová.

Od rezortu hospodárstva chce mesto žiadať dotáciu vo výške 5000 eur. "Dúfame, že so žiadosťou obstojíme, pretože horná Nitra je oblasť s riadenou kvalitou životného prostredia a ovzdušia. Sme ešte navyše kúpeľné mesto," podotkla Tihanyiová.

V prípade, že bude samospráva so žiadosťou úspešná, vyberie prevádzkovateľa nabíjacej stanice. Náklady na nabíjanie elektromobilov a bicyklov by mali ich majitelia zaplatiť cez mobilnú aplikáciu.

17.10.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...