1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americký koncern Halliburton zvýšil kvartálny zisk, prekonal odhady trhov

halliburtonHouston - Americký koncern Halliburton oznámil za 1. štvrťrok výrazný rast zisku a v prípade upraveného zisku prekonal očakávania trhov. Tržby síce stagnovali, ale aj v tomto prípade spoločnosť vykázala lepšie výsledky, než sa čakalo.

Jeden z najväčších poskytovateľov služieb v ropnom priemysle dosiahol za 1. kvartál čistý zisk na úrovni 152 miliónov USD (135,11 milióna eur), čo na akciu predstavuje 17 centov. V rovnakom období minulého roka zaznamenala firma zisk iba 46 miliónov USD (5 centov na akciu).

Bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol zisk Halliburtonu 201 miliónov USD. Na akciu to znamená 23 centov. Spoločnosť tak mierne prekonala očakávania analytikov, ktorí odhadovali, že upravený zisk dosiahne na akciu 22 centov.

Tržby stagnovali na úrovni 5,74 miliardy USD, keď ich do veľkej miery ovplyvnil vývoj na kľúčovom severoamerickom trhu. Na ňom tržby spoločnosti Halliburton klesli o 7 % na 3,3 miliardy USD. Na druhej strane aj tento výsledok prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali s poklesom tržieb v Severnej Amerike až na 3,13 miliardy USD.

30.04.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...