1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk výrobcu záhradnej techniky Husqvarna klesol o 40 %, firma zruší 1000 miest

Husqvarna logo22Štokholm - Švédska spoločnosť Husqvarna zaznamenala za 3. štvrťrok výrazný pokles prevádzkového zisku, pričom zaostala za očakávaniami. Zároveň oznámila reštrukturalizáciu biznisu a zrušenie približne tisícky pracovných miest.

Husqvarna, najväčší výrobca záhradného a rezacieho náradia na svete, oznámila za 3. kvartál prevádzkový zisk 555 miliónov švédskych korún (50,06 milióna eur). V medziročnom porovnaní to predstavuje pokles o 40 %. Výsledky zaostali za očakávaniami analytikov, ktorí počítali s poklesom prevádzkového zisku približne na 644 miliónov SEK.

V ostatných mesiacoch sa Husqvarne nedarí pokrývať dopyt po svojich produktoch. Dôvodom sú pretrvávajúce ťažkosti v dodávateľskom reťazci, ktoré zasahujú do produkcie firmy.

Spoločnosť zároveň uviedla, že zruší približne 1000 pracovných miest. V súčasnosti zamestnáva zhruba 14.000 ľudí. Dôvodom je postupné znižovanie ponuky výrobkov na benzínový pohon. Husqvarna si od tohto kroku sľubuje, že od roku 2025 ušetrí ročne približne 800 miliónov SEK, pričom zhruba polovicu z usporenej sumy chce použiť na zvýšenie investícií do ekologickejších produktov, ako sú robotické kosačky na trávu a akumulátorové náradie.

04.11.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...