1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Philipsu vo 4. kvartáli výrazne vzrástol

philips logoAmsterdam - Holandský výrobca elektroniky a zdravotnej techniky, koncern Philips, zaznamenal vo 4. štvrťroku 2017 výrazný nárast zisku. Prispelo k tomu aj úspešné oddelenie divízie osvetlenia.

Čistý zisk koncernu sa za tri mesiace do konca decembra 2017 zvýšil na 899 miliónov eur zo 640 miliónov eur v rovnakom období predchádzajúceho roka 2016. Tento výsledok odráža aj jednorazové príjmy z dekonsolidácie divízie osvetlenia, ako aj vyššie marže.

Po prepočítaní na akciu stúpol zisk Philipsu vlani vo 4. kvartáli na 91 centov zo 67 centov/akcia rok predtým.

Takzvané porovnateľné tržby holandského koncernu v sledovanom období vzrástli o 5 % na 5,3 miliardy eur.

Pod rast tržieb sa podpísali najmä rozvíjajúce sa trhy v strednej a východnej Európe, Blízky východ, Turecko a Čína, kde Philips zaznamenal nárast tržieb o 7 %. Tržby na vyspelých trhoch v západnej Európe a v Severnej Amerike pritom stúpli o 3 %.

Spoločnosť Philips oddelila svoju divíziu osvetlenia v roku 2016 a rozhodla sa sústrediť na zdravotnícke technológie. Stále však vlastní 29-% podiel v spoločnosti Philips Lighting.

Generálny riaditeľ Frans van Houten v súvislosti s výsledkami v utorok uviedol, že 4. štvrťrok "dokazuje, že koncern získava dynamiku".

05.02.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...