1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Ericssonu v 2. kvartáli vyskočil o 59 %

EricssonLogoŠtokholm - Ericsson zaznamenal v 2. kvartáli 59-% medziročný nárast zisku. Vďačí za to vysokému dopytu po vysokorýchlostných mobilných sieťach.
Čistý zisk za trojmesačné obdobie skončené 30. júna vzrástol na 3,2 miliardy švédskych korún (348,9 milióna eur) z 2 miliárd SEK v rovnakom období vlani. Výsledok zahŕňa aj náklady na reštrukturalizáciu vo výške 1,7 miliardy SEK.

Skvelé výsledky kľúčovej sieťovej divízie prevážili nad slabou výkonnosťou jej spoločných podnikov s inými firmami. Napríklad výrobca mobilných telefónov Sony Ericsson minulý týždeň informoval o tom, že zaznamenal stratu vo výške 50 miliónov eur. Jednou z príčin bolo prerušenie dodávok komponentov z dôvodu prírodnej katastrofy, ktorá v marci zasiahla Japonsko.

Tržby Ericssonu sa zvýšili o 14 % na 54,8 miliardy SEK. Hlavným motorom ich rastu bol "pokračujúci vysoký dopyt po širokopásmových mobilných sieťach," uviedol šéf koncernu Hans Vestberg.

Švédsky koncern zaznamenal vysoký rast v Brazílii, Číne, Nemecku, Južnej Kórei a Rusku. Naopak, rast tržieb sa spomalil v Severnej Amerike a Japonsku.

21.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...