1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Electroluxu v 2. štvrťroku výrazne klesol

elektrolux buidlingŠtokholm - Electrolux zaznamenal v 2. štvrťroku výrazne nižší zisk, než sa očakávalo. Dôvodmi sú slabý dopyt, cenové tlaky a zdraženie materiálov.

Švédsky koncern tiež varoval, že zvyšok roka bude ťažký.

Podobné problémy majú aj ďalší producenti domácich spotrebičov ako Whirlpool, najväčší konkurent Electroluxu. Napríklad Philips v pondelok (18.7.) informoval o prekvapivej strate za 2. kvartál. Electrolux podobne ako Whirlpool alebo Philips chcú vzhľadom na zdraženie materiálov zvýšiť ceny, ale všetky firmy sa musia vyrovnávať so slabým dopytom.

Čistý zisk Electroluxu v 2. kvartáli prudko klesol na 561 miliónov švédskych korún (60,63 milióna eur) z takmer 1 miliardy SEK v rovnakom období vlani, keď sklamali európske aj severoamerické operácie koncernu. Tržby sa znížili na 24,1 miliardy SEK z 27,3 miliardy SEK.

Jadrový zisk klesol na 745 miliónov SEK z 1,5 miliardy SEK, pričom analytici, oslovení agentúrou Reuters, v priemere očakávali až 911 miliónov SEK.

19.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...