1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Žiadosť Samsungu o investičnú pomoc nezodpovedá kritériám

Radicova1Bratislava - Žiadosť Samsungu Electronics Slovakia o miliónovú investičnú pomoc nie je v súlade s požadovanými kritériami na túto pomoc. Vysvetlila to premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) na margo dnešného rozhodnutia kabinetu o odložení rozhodnutia o poskytnutí daňovej úľavy v objeme 28 miliónov eur.

Podľa slovenských pravidiel totiž pomoc môže ísť iba na tvorbu nových pracovných miest či do regiónov s vysokou nezamestnanosťou. Dodala tak, že vláda žiadosť Samsungu zatiaľ nezamietla a je pripravená firmu podporiť, ak ide o "nový program spojený s výskumnou činnosťou".

Premiérka však položila otázku, či bude Samsung pokračovať v žiadostiach o pomoc po každom vyčerpaní investičnej pomoci zo strany štátu. "Vždy v danej lokalite sú možnosti a žiadosti na podporu pracovných miest," podotkla s tým, že napríklad v Galante na podporu domácich firiem.

O pomoc zažiadala spoločnosť Samsung koncom septembra minulého roka, pričom žiadosť podala na rezort hospodárstva. "Cieľom pomoci je podpora modernizácie výroby na výrobu nových modelov LED televízorov a príprava na zavedenie nového typu 3D, SMART a OLED televízorov v existujúcom výrobnom závode," dodalo ministerstvo v materiáli s tým, že cieľom pomoci je udržanie 950 existujúcich miest.

23.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...