1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Závod v Komárome aj po prepúšťaní zostane dôležitým ohnivkom Nokie

Nokia logo 1Budapešť – Maďarský závod fínskeho výrobcu telefónov Nokia v Komárome zostáva naďalej dôležitým obslužným ohnivkom reťaze spoločnosti, uviedla šéfka komunikácie závodu Nokie Anna Simaiová na margo dnešnej informácie, že Nokia v Komárome prepustí do konca tohto roka 2300 zamestnancov.

V závode, ktorý teraz zamestnáva 4400 ľudí, pracujú aj stovky občanov SR. TASR adresovala šéfke komunikácie otázku, koľko pracovníkov dochádza do závodu zo Slovenska a ako sa ich dotkne prepúšťanie, na ktorú zatiaľ neodpovedala.

Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI Simaiová zdôraznila, že reorganizácia nebola ovplyvnená výkonom, alebo kvalitou práce tohto závodu. Masové prepúšťanie sa bude realizovať postupnými krokmi do konca roka 2012. Nokia ponúkne prepusteným zamestnancom podporný program, ktorý obsahuje finančnú podporu, ako aj pomoc pri hľadaní pracovného miesta, dodala Simaiová.

Maďarská vláda vyjadrila ľútosť nad rozhodnutím fínskej spoločnosti a deklarovala, že urobí všetko pre to, aby sa prepustení pracovníci čo najskôr vedeli umiestniť na trhu práce. Maďarské Ministerstvo národného hospodárstva sa preto dohodlo s riaditeľom komáromského závodu Nokie Yrjöm Eskolom na založení spoločnej pracovnej skupiny.

Podľa dnešného vyhlásenia Nokie výrobné závody v Mexiku, vo Fínsku a v Maďarsku, z ktorých prepustia dovedna 4000 zamestnancov, sa sústredia na prispôsobenie inteligentných telefónov pre európskych a amerických klientov, súčasne v týchto závodoch klesne náročnosť na živú prácu.

Výkonný podpredseda Nokia Markets Niklas Savander vo vyhlásení zdôvodnil reorganizáciu tým, že presunutím montáže telefónnych prístrojov do Ázie sa Nokia dostane bližšie k väčšine dodávateľov komponentov, čím bude spoločnosť schopná rýchlejšie zavádzať inovácie.

11.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...