1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

VJaponsku sa začala predávať PlayStation Vita

ps vitaTokio - V Japonsku sa začala predávať dlho očakávaná nová herná konzola, PlayStation Vita, ktorá má firme Sony pomôcť eliminovať slabé hospodárske výsledky ostatných divízií.

Na novú konzolu už od rána čakali pred obchodmi tisícky nadšencov. Sony predpovedá, že pôjde dobre na odbyt. Úspešný debut PlayStation Vita je pre firmu veľmi dôležitý. Japonský koncern totiž zaznamenal za tri mesiace do konca septembra čistú stratu 27 miliárd jenov (265,49 milióna eur) a obáva sa, že aj za celý finančný rok, ktorý sa končí 31. marca 2012, vykáže stratu. Dôvodom je slabý odbyt televízorov a tiež silný jen, ktorý redukuje zisky koncernu v zahraničí.

Vita má veľa technických vylepšení. Nová herná konzola má jednak nahradiť predchádzajúci model PlayStation 3, ktorú koncern uviedol na trh pred piatimi rokmi, a tiež konkurovať hernej konzole 3DS firmy Nintendo. V Európe a Severnej Amerike sa však do obchodov dostane až 22. februára, takže tam ju deti pod stromčekom nenájdu.

19.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...