1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

UMC zo SR neodchádza, chce mať však také podmienky, aké majú iné firmy

LCD Factory1Nové Mesto nad Váhom - Spoločnosť Universal Media Corporation (UMC) z Nového Mesta nad Váhom nechce zo Slovenska odísť a svoj odchod nikdy ani neplánovala.

Konateľ firmy Vladislav Khabliev tak dementoval informácie niektorých médií o sťahovaní výroby a "vydieraní" štátu.

"Zo Slovenska nechceme odísť, to sme nikdy neplánovali. No posledné mesiace nám ukázali, že pre náš rast nestačí zamestnať kohokoľvek z ulice. Na náš tím stálych pracovníkov a mladý slovenský manažment som veľmi hrdý. Keď tu však chceme rásť a plniť navýšené kontrakty, ktoré nám práve títo manažéri získali, potrebujeme nových ľudí. A ak máme zamestnávať znevýhodnené skupiny, ktoré pre nás znamenajú zníženú produktivitu, potrebujeme jasne definovanú pomoc súvisiacu s ich prijímaním. Len v okruhu 100 kilometrov od Nového Mesta nad Váhom ju dve firmy z nášho segmentu dostali. Tak prečo nie aj my? Lebo sme úspešní a nemáme problémy so zákazkami?", kladie otázku Khabliev.

Spoločnosť UMC sa od získania nových zákaziek na jeseň tohto roku snažila získať informácie o možnostiach pomoci pri zamestnávaní znevýhodnených skupín od úradu vlády, ministerstva hospodárstva i ministerstva práce. "Všetci sa chceli stretávať iba neoficiálne. Nerozumiem prečo. Nakoniec sme 400 nových ľudí nabrali na vlastnú päsť. Tých lepších zamestnávame hneď natrvalo, no ďalší potrebujú pri zvykaní si na prácu pomoc a trpezlivosť. To stojí peniaze. Prečo by sme to mali platiť iba my? Štátu je to jedno?", pýta sa Khabliev.

"Urážajú nás slová ministra hospodárstva o tom, že keď sa tu investorom nepáči, môžu ísť inde. Myslíme si, že pomoc ľuďom, ktorí chcú pracovať, no potrebujú viac trpezlivosti, aby sa dostali von zo sociálnej siete, za to stojí," povedala dnes členka zamestnaneckej rady UMC Miroslava Burzová. "Len predvčerom (14.12.) k našim kolegom pribudlo ďalších 50 ľudí na trvalý pracovný úväzok," dodala.

UMC je tretí najväčší slovenský výrobca LCD/LED televízorov. Zamestnáva viac ako 1000 ľudí, dnes vyrába televízory 24 hodín denne a jej mesačná produkcia sa napriek kríze zvýšila na takmer 200.000 televízorov mesačne. V decembri spoločnosť sprevádzkovala aj nové skladové priestory s rozlohou 6200 m2.

17.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...