1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Taiwanský výrobca LCD modulov otvorí svoju prvú prevádzku na Slovensku

AUOptronics logo1Trenčín - Taiwanská spoločnosť AU Optronics, ktorá vybudovala v trenčianskej priemyselnej zóne závod na výrobu LCD modulov, slávnostne otvorí 28. júna svoju prvú výrobnú prevádzku na Slovensku.

Na brífingu o tom novinárov informoval primátor mesta Trenčín Richard Rybníček.

Tretí najväčší svetový výrobca monitorov z tekutých kryštálov chce v priebehu troch rokov preinvestovať na Slovensku 191,3 milióna eur a do konca roka 2013 má priniesť 1300 priamych a 2000 nepriamych pracovných miest.

Podľa Rybníčka sa spustením výroby v AU Optronics začne pre Trenčín nová éra. Verí, že spoločnosť začne postupom času podporovať kultúru a vzdelávanie. "Pre Trenčín by mala byť spoločnosť AU Optronics to, čo US Steel pre Košice," povedal Rybníček.

Vtedajší šéf rezortu hospodárstva Ľubomír Jahnátek a prezident taiwanskej spoločnosti AU Optronics Corporation Keuen Yao Lee podpísali investičnú zmluvu 2. decembra 2009 v Bratislave. "Slovensko sa tak stane našou kľúčovou destináciou na výrobu LCD televízorov. Poloha vašej krajiny bola významným faktorom, ktorý rozhodol," uviedol po podpise zmluvy v Bratislave prezident taiwanskej spoločnosti.

Okrem LCD modulov bude fabrika produkovať aj LCD televízory a rôzne súčasti zobrazovacej techniky. V súčasnosti najväčšia stavba priemyselnej výroby v strednej Európe bude súťažiť aj o zlatý certifikát v oblasti ekológie.

14.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...