1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Taiwanský výrobca LCD modulov dnes spustil výrobu v Trenčíne

AUOptronics logo1Trenčín – Taiwanská spoločnosť AU Optronics dnes vo svojom závode v Trenčíne aj za prítomnosti premiérky Ivety Radičovej a ministra hospodárstva SR Juraja Miškova slávnostne spustila výrobu LCD televízorov.

Tretí najväčší svetový výrobca monitorov z tekutých kryštálov by mal v Trenčíne vytvoriť 1300 priamych a 2000 nepriamych pracovných miest. Ročne sa má v Trenčíne vyrobiť 2,4 milióna LCD panelov a LCD televízorov, zároveň sa na Slovensku budú vyrábať aj všetky kovové a plastové dielce.

Podľa prezidenta divízie výroby LCD displejov AU Optronics Corporation Paula S. L. Penga vznikom závodu na Slovensku vytvárajú ešte komplexnejšiu sieť pre klientov na efektívne dodávanie kvalitných LCD produktov po celom svete.

"Od čias textilky Merina z polovice minulého storočia nebol v meste taký obrovský zamestnávateľ. Prevádzka AU Optronics by mala priniesť nové impulzy pre Trenčín, ako aj pre Slovensko, vytvoriť veľa pracovných príležitostí a podporiť miestnu ekonomiku," povedal na margo otvorenia závodu primátor Trenčína Richard Rybníček s tým, že je to aj možnosť podpory kultúrneho a spoločenského života v meste.

Podľa generálneho riaditeľa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Róberta Šimončiča pravdepodobnosť, že by spoločnosť AU Optronics po skončení "daňových prázdnin" opustila SR, je minimálna. "Slovensko je pre spoločnosť hlavným miestom v Európe a dokonca rokujeme s taiwanskými spoločnosťami o ďalších investíciách na Slovensku," dodal Šimončič.

Investičnú zmluvu podpísali začiatkom decembra 2009 vtedajší minister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek a prezident AU Optronics Corporation Keuen Yao Lee. AU Optronics má počas troch rokov investovať v Trenčíne viac ako 191,3 milióna eur. Vláda SR schválila v deň podpísania zmluvy okamžitú finančnú podporu v sume 5,62 milióna eur. Ministerstvo financií SR vyčlenilo na podporu tejto investície 10 miliónov eur. Vláda schválila aj podporu na rozvoj regiónu Trenčín, ide o sumu 32,69 milióna eur.

Výstavba závodu v priemyselnom parku v Trenčíne sa začala v polovici apríla minulého roku. Viac ako 21 hektárov pozemkov pod nový závod predalo mesto Trenčín za 3,34 milióna eur štátom zriadenej spoločnosti MH Invest, ktorá bola developérom pre taiwanskú spoločnosť.

28.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...