1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Švédska spoločnosť Ericsson sa vo 4. kvartáli vrátila k zisku

EricssonLogoŠtokholm - Švédsky výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson sa vo 4. štvrťroku minulého roka vrátil k zisku, v prípade upraveného prevádzkového zisku však zaostal za odhadmi trhov. Dôvodom sú najmä slabšie výsledky v Severnej Amerike.

Ericsson informoval, že za 4. štvrťrok dosiahol čistý zisk 4,43 miliardy švédskych korún (420 miliónov eur), čo na akciu predstavuje 1,33 SEK. V rovnakom období predchádzajúceho roka evidovala firma čistú stratu 6,55 miliardy SEK (1,99 SEK/akcia).

Upravený prevádzkový zisk dosiahol 5,7 miliardy SEK oproti 2,6 miliardy SEK v rovnakom období pred rokom. Napriek výraznému medziročnému rastu však zaostal za výsledkami z 3. štvrťroka, ako aj odhadmi analytikov, pritom 4. štvrťrok býva najlepším obdobím spoločnosti. V 3. štvrťroku minulého roka dosiahol upravený prevádzkový zisk 7,4 miliardy SEK a analytici počítali s tým, že zaznamená 6,9 miliardy SEK.

Podľa výkonného riaditeľa spoločnosti Borjeho Ekholma sa pod výsledky podpísalo spomalenie rastu na kľúčovom severoamerickom trhu. Čiastočne však slabšie tržby v Severnej Amerike kompenzoval rast tržieb v Ázii a na Blízkom východe.

Celkové čisté tržby spoločnosti vo 4. kvartáli dosiahli 66,37 miliardy SEK. V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 4 %.

03.02.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...