1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Samsung vyčlení stratovú divíziu LCD displejov

Samsung Logo 1Soul - Juhokórejský technologický koncern Samsung chce vyčleniť stratovú divíziu LCD displejov.

Podľa rozhodnutia predstavenstva 1. apríla vznikne nová spoločnosť zrejme s názvom Samsung Display a kapitálom 750 miliárd KRW (takmer 507 miliónov eur), informoval dnes najväčší svetový výrobca televízorov a pamäťových čipov. Ešte to musí schváliť valné zhromaždenie akcionárov koncernu, ktoré je naplánované na polovicu marca.

 

Oznámenie prichádza v čase, keď sa Samsung a ďalší výrobcovia, ako napríklad LG Electronics, začínajú sústrediť na OLED technológiu, ktorá umožňuje mimoriadne kontrastný obraz a zníženie spotreby elektrickej energie. Odborníci preto nevylučujú, že Samsung svoju LCD divíziu zlúči so Samsung Mobile Display, ktorá vyrába OLED displeje v súčasnosti používané predovšetkým v inteligentných telefónoch.

LCD divízia Samsungu zaznamenala v posledných štyroch kvartáloch za sebou prevádzkovú stratu. Vyčlenenie divízie by malo zjednodušiť rozhodovacie procesy a viesť k efektívnejšiemu využívaniu zdrojov rovnako ako k rýchlejšej reakcii na požiadavky zákazníkov, uvádza sa vo vyhlásení koncernu.

21.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...