1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

O firmu Olympus prejavila záujem japonská spoločnosť Sony

olympus logo bigTokio - Spoločnosť Sony má záujem o približne 30-% podiel v japonskom výrobcovi fotografických a zdravotníckych potrieb Olympus, ktorý sa pre účtovné podvody dostal do obrovských problémov.

Napísal to denník Nikkei, ktorý sa však neodvolal na žiadny zdroj.

Ďalším potenciálnym záujemcom o Olympus by podľa nemenovaného zdroja blízkeho informáciám mohla byť spoločnosť Fujifilm. "Zdá sa, že záujemcovia budú výhradne z domáceho trhu," uviedol zdroj.

Sony, ktorá zatiaľ nemá veľa skúseností v oblasti zdravotníckej techniky, už skôr dala najavo záujem o divíziu endoskopických prístrojov firmy Olympus. Na tomto trhu kontroluje Olympus až 70 %. Sektor zdravotníckej techniky patrí k rastovým oblastiam, zatiaľ čo hlavnému biznisu Sony, ktorým je výroba spotrebnej elektroniky, sa momentálne až tak nedarí, dodal denník Nikkei. Hodnota akcií Olympusu vzrástla o vyše 8 %, čiastočne aj po oznámení japonskej akciovej burzy v piatok (20. 1.), že spoločnosť môže na burze ostať, musí však zaplatiť pokutu 10 miliónov jenov (99.900 eur). Navyše, jej akcie zaradila burza na zoznam "akcií pod prísnejším dohľadom", nakoľko spoločnosť musí výrazne zlepšiť svoj systém vnútornej kontroly. Od polovice októbra, keď firma vyhodila svojho britského výkonného riaditeľa Michaela Woodforda podozrievajúceho vedenie spoločnosti z účtovných machinácií, sa hodnota akcií prepadla takmer o 50 %.

25.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...