1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nový smartfón vrátil LG Electronics vo 4. kvartáli do zisku

LG-Electronics logo1Soul - Juhokórejská spoločnosť LG Electronics sa vo 4. kvartáli minulého roka vrátila do zisku, keď jej najnovší model inteligentného telefónu pomohol divízii mobilov dosiahnuť po šiestich stratových štvrťrokoch menší zisk.

Prevádzkový zisk za obdobie od októbra do konca decembra dosiahol 23 miliárd wonov (15,56 milióna eur), zatiaľ čo za rovnaké obdobie predchádzajúceho roka mala firma stratu 246 miliárd wonov a v 3. štvrťroku 2011 stratu vo výške 32 miliárd wonov. Napriek tomu nesplnila očakávania trhov, ktoré počítali s prevádzkovým ziskom na úrovni 64 miliárd wonov.

Divízia mobilných telefónov LG Electronics, druhého najväčšieho výrobcu televízorov na svete, dosiahla prevádzkový zisk 9,9 miliardy wonov. To je výrazný obrat oproti strate vo výške 262 miliárd wonov v rovnakom kvartáli 2010 a 140 miliárd wonov v 3. štvrťroku 2011. K zmene dopomohol najmä dobrý predaj nového modelu Optimus LTE. Od uvedenia na trh v októbri minulého roka predala firma už okolo milióna kusov tohto modelu.

Celkový predaj mobilných telefónov však vo 4. kvartáli klesol medzištvrťročne z 21,1 milióna na 17,7 milióna kusov.

Do zisku sa vrátila aj divízia televízorov. Tá zaznamenala zisk 150 miliárd wonov, keď ju podporil najmä zvýšený predaj na kľúčovom trhu USA počas predvianočného obdobia.

03.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...