1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

NOMURA: Nokia stratí prvenstvo v segmente inteligentných telefónov

Nokia logo 1Helsinki - Samsung Electronics sa v prebiehajúcom kvartáli stane najväčším výrobcom inteligentných telefónov, keď predbehne Nokiu, ktorá sa nachádza v kríze, tvrdí japonská Nomura. Fínsky koncern bol lídrom na trhu od roku 1996, kedy ho fakticky vytvoril.

Nomura tiež očakáva, že v 3. štvrťroku Nokia klesne aj za Apple až na tretie miesto. "Zdá sa, že Nokia príde o svoju korunu v segmente inteligentných telefónov," uvádza sa v analýze Nomury. "Ďalším zdôraznením premiestňovania moci do Ázie je naša prognóza, že HTC takmer dobehne Nokiu počas roka 2012."

Podobný názor majú aj poradenské firmy Gartner a Canalys, ktoré očakávajú, že Nokia tento rok príde o svoje prvenstvo na trhu inteligentných telefónov.

Iniciatívu v tomto segmente trhu prevzal Apple so svojím iPhonom a Google s platformou Adroid. V nižšom cenovom pásme segmentu zasa Nokia čelí rastúcej konkurencii lacnejších ázijských rivalov.

13.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...