1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mzda v AU Optronics je už dnes vyššia ako slovenský priemer

Radicova1Trenčín - Pre Slovensko sú vítané inovatívne technológie, zelený priemysel a s tým spojený spôsob života. V súvislosti so slávnostným spustením výroby LCD modulov v spoločnosti AU Optronics v Trenčíne to povedala predsedníčka vlády SR Iveta Radičová.

"Pre Slovensko je zaujímavé nielen vytvorenie 3000 pracovných miest, ale aj fakt, že ide o pracovné miesta s pridanou hodnotou založenou na moderných technológiách. Teší ma, že je to prvý veľký taiwanský projekt na Slovensku, a verím, že nie je posledný," dodala Radičová s tým, že dobrá skúsenosť je najlepšou pozvánkou pre ďalších taiwanských investorov.

Zdôraznila, že spoločnosť AU Optronics o zelenom priemysle nielen hovorí, ale ho aj prenáša do života. Onedlho bude podľa nej celá firma napájaná zo solárnej energie a Taiwan sa má v budúcnosti zúčastňovať aj na výskumných projektoch na Slovensku.

Ako dodala, najnižšia mzda v závode bude 500 eur. "Už dnes je však priemerná mzda u prvých 700 zamestnancov, ktorí v spoločnosti pracujú, vyššia ako slovenský priemer," dementovala Radičová informácie o tom, že robotníci zarábajú v AU Optronics 330 eur s tým, že priamo úmerne s obdobím zamestnania bude rásť aj mzda.

29.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...