1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kórejský Samsung údajne zvažuje odchod zo Slovenska do Rumunska

Samsung Logo 1Bratislava – Kórejský výrobca televízorov, spoločnosť Samsung údajne uvažuje o odsťahovaní výroby zo Slovenska do Rumunska. Informovala o tom dnes televízia Markíza. Samsung zamestnáva na Slovensku spolu približne 4000 ľudí v dvoch závodoch, pri Galante a vo Voderadoch pri Trnave. Samotné vedenie spoločnosti tieto správy komentovať nechcelo. "Nie je v našej kompetencii sa k daným otázkam vyjadriť. Odporúčame obrátiť sa na tlačové oddelenie ministerstva práce," uviedla spoločnosť pre televíziu.

Minister práce sa v súčasnosti nachádza v Kórei a mal by sa stretnúť aj s najvyšším vedením spoločnosti Samsung. Podľa Daniely Šulcovej z ministerstva práce je témou rokovaní "udržanie a podpora už existujúcich pracovných miest, ale aj ďalšie investície kórejských spoločností na Slovensku".

Podľa ministerstva hospodárstva požaduje Samsung od štátu v súčasnosti investičnú pomoc. "Spoločnosť Samsung Electronics Slovakia žiada poskytnutie investičnej pomoci vo forme daňových úľav vo výške 28 miliónov eur. Zachová sa tak viac ako 950 existujúcich pracovných miest," uviedla pre Markízu hovorkyňa ministerstva hospodárstva Daniela Piršelová.

Firma pritom podľa televízie už v minulosti získala od Slovenska pomoc. Ak by jej štát odobril aj ďalšiu tranžu, celková pomoc by sa vyšplhala na 139 miliónov eur.

15.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...