1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Firma Itres v R. Sobote rozširuje výrobu, zamestná ďalších 50 ľudí

factory insideV Rimavskej Sobote, ktorá patrí dlhodobo k mestám s najvyššou nezamestnanosťou, pribudne na budúci rok 50 nových pracovných miest. Spoločnosť Itres, s. r. o., vybuduje v priemyselnom parku Sever novú výrobnú halu.

Mestské zastupiteľstvo na dnešnom zasadnutí odsúhlasilo predaj pozemkov za 6 eur za štvorcový meter. Výrobca informačných technológií tak môže rozšíriť svoju výrobu. Firma mala predtým tri roky prenajaté priestory bývalého Rimavanu, ktoré jej nevyhovovali, a preto požiadala mesto o kúpu pozemkov s rozlohou dva hektáre. "Žiadali sme o odpredaj, pretože plánujeme rozšíriť našuvýrobu. K 150 pracovníkom tak pribudne v septembri 2011 ďalších 50," informoval TASR konateľ spoločnosti Pavel Zvara a doplnil, že ak by pozemky nezískali, výroba by sa presťahovala do iného mesta.


Slovenská firma Itres sa zaoberá elektronikou od montáže a servisu IT až po výrobu baliacich materiálov a balenia. Spoločnosť je jediný výrobca externých hardiskov firmy Toschiba, ktoré vyvážajú do centrálneho skladu v Nemecku a do celej Európy. Hlavnými odberateľmi výrobkov je aj Fujitsu Siemens.
PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...