1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Electrolux zaznamenal v 2. kvartáli nárast zisku o 21 %

elektrolux buidlingŠtokholm - Švédsky výrobca domácich spotrebičov Electrolux zaznamenal v 2. štvrťroku nárast zisku o 21 %. Vďačí za to solídnemu dopytu po svojich výrobkoch, najmä v Severnej Amerike, a zlepšeniu pri úspore nákladov.

Electrolux oznámil, že jeho čistý zisk za tri mesiace do konca júna vzrástol o 21 % na 1,31 miliardy švédskych korún (136,95 milióna USD) z 1,08 miliardy SEK v rovnakom období minulého roka.

Po prepočítaní na akciu stúpol zisk koncernu na 4,52 SEK z vlaňajších 3,73 SEK. Prevádzkový zisk Electroluxu sa v 2. kvartáli zvýšil na 1,94 miliardy SEK z 1,56 miliardy SEK pred rokom.

Tržby spoločnosti stúpli o 5 % na 31,5 miliardy SEK z 29,98 miliardy SEK v druhom štvrťroku 2016, k čomu prispeli aj priaznivé výmenné kurzy.

Analytici zo spoločnosti FactSet predpovedali Electroluxu čistý zisk 1,2 miliardy SEK a tržby 31,5 miliardy SEK.

Electrolux dosiahol lepšie výsledky vo všetkých oblastiach podnikania, vrátane tržieb divízie domácich spotrebičov v Európe, Severnej Amerike a ázijsko-tichomorskom regióne a tiež v divízii výrobkov pre profesionálov.

Jedinou výnimkou bola Latinská Amerika, kde tvrdé ekonomické a politické podmienky brzdia predaj, hoci Electrolux už aj tu zaznamenal náznaky pomalého zotavovania.

Spoločnosť uviedla, že dopyt po spotrebičoch v Európe bol solídny, ale v Spojenom kráľovstve, na Blízkom východe a v Afrike zostal slabý. Zopakovala však prognózu pre európsky trh a očakáva rast predaja v tomto roku o približne 1 %.

V Severnej Amerike zostáva trh so spotrebičmi silný a Electrolux očakáva, že priaznivé makroekonomické prostredie bude naďalej podporovať dopyt. Koncern zvýšil prognózu rastu pre severoamerický trh v roku 2017 na 3 % až 4 % z predchádzajúcich 2 % až 3 %.

25.07.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...