1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Electrolux vďaka prepúšťaniu ušetrí viac, ako odhadoval

elektrolux buidlingŠtokholm - Švédsky výrobca domácich spotrebičov Electrolux ušetrí tento rok vďaka rušeniu pracovných miest viac peňazí, ako pôvodne odhadoval. A to aj napriek zvýšeniu cien vstupných surovín.

Electrolux, ktorý je druhým najväčším producentom domácej techniky na svete, na jeseň oznámil, že v dôsledku spomaľovania dopytu plánuje znížiť režijné náklady vo všetkých regiónoch, a to redukciou počtu zamestnancov.

Koncern vo 4. kvartáli vyčlenil 630 miliónov švédskych korún (70,08 milióna eur) na náklady súvisiace s prepúšťaním a najnovšie očakáva, že mu to pomôže ušetriť ročne 680 miliónov SEK.

"Ročné úspory sú o približne 180 miliónov SEK vyššie, ako sme pôvodne odhadovali, zatiaľ čo náklady sú vyššie o približne 130 miliónov SEK," uvádza sa vo vyhlásení Electroluxu.

Podľa hovorcu spoločnosti Erika Sziga vyššie úspory neznamenajú, že firma prepustí ďalších ľudí, ale že bola pri pôvodných výpočtoch príliš opatrná.

21.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...