1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Electrolux sa dohodol na kúpe americkej firmy Grindmaster-Cecilware

elektrolux buidlingŠtokholm - Švédsky výrobca domácich spotrebičov Electrolux dnes oznámil, že sa dohodol na kúpe americkej firmy Grindmaster-Cecilware, ktorá vyrába kávovary a dávkovače nápojov, za 108 miliónov USD (102,53 milióna eur) v hotovosti.

Tržby Grindmaster-Cecilware so sídlom v Louisville, v štáte Kentucky, vlani prekročili 65 miliónov USD.

Väčšinový podiel v tejto firme vlastní spoločnosť BNY Mezzanine Partners. Svoje produkty predáva pod značkami Grindmaster, Cecilware, Crathco a American Metal Ware.

Podľa Alberta Zanatu, šéfa divízie Electrolux Professional Products (spotrebičov pre odborníkov), švédska spoločnosť kúpou americkej firmy rozšíri svoju ponuku a posilní svoju prítomnosť v Severnej Amerike, ktorá je jedným z najväčších trhov na svete so spotrebičmi pre profesionálov.

Divízia Professional Products je jednou z najziskovejších divízií Electroluxu. Je preto veľmi dôležitá pri dosahovaní hlavného cieľa švédskeho koncernu, ktorým je zabezpečiť a udržať zisk v dlhodobom časovom horizonte. Na ilustráciu, prevádzková marža tejto divízie dosiahla minulý rok 13,9 %, zatiaľ čo prevádzková marža celej spoločnosti Electrolux bola len na úrovni 5,2 %.

13.03.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...