1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Electrolux kupuje väčšinový podiel v čílskej firme CTI

elektrolux buidlingŠtokholm - Švédsky výrobca domácich spotrebičov Electrolux sa dohodol na kúpe väčšinového podielu v čílskej firme CTI a jej pridružených podnikov, ktorá tiež vyrába bielu techniku. To umožní Electroluxu dosiahnuť väčší podiel na rýchlo sa rozvíjajúcich trhoch v Latinskej Amerike.

Electrolux podobne ako jeho rivali zápasí so slabým rastom odbytu vo vyspelých štátoch, a preto sa snaží preniknúť na rozvíjajúce sa trhy. Za 64-% podiel v CTI zaplatí 4,4 miliardy švédskych korún (477,20 milióna eur). Electrolux chce v budúcnosti získať celých 100 % vo firme a tiež podiel v pridruženej spoločnosti Somela, ktorá vyrába malé spotrebiče. CTI sa zaviazala, že ponúkne švédskemu koncernu svoj 78,5-% podiel v Somela.

CTI je najväčším výrobcom chladničiek, umývačiek riadu, sporákov a ďalších spotrebičov značky Fensa a Mademsa a má 36-% podiel na čílskom trhu.

Okrem toho vlastní argentínsku firmu Frimetal, ktorá je zase jednotkou na trhu v Argentíne.

22.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...