1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ZSSK CARGO k septembru 2011 s kladným EBITDA vo výške 51,9 mil. eur

zssk cargoŽelezničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK CARGO), a. s., dosiahla za deväť mesiacov tohto roka kladný prevádzkový hospodársky výsledok (EBITDA) v hodnote 51,9 milióna eur.

Oproti plánu bol tento výsledok lepší takmer o 9 miliónov eur a v porovnaní s rovnakým obdobím roka 2010 až o 48,7 milióna eur. "Celkový hospodársky výsledok je oproti vlaňajšku lepší takmer o 51 miliónov eur, hoci spoločnosť stále hospodári so stratou na úrovni 993.000 eur," informovala riaditeľka odboru komunikácie a hovorkyňa spoločnosti Monika Schmidtová.

"K priaznivému hospodáreniu prispel najmä pokles prevádzkových nákladov, pričom prepravy sú na úrovni minulého roka. Ako signalizovali už polročné výsledky, spoločnosť smeruje k postupnému vyrovnanému hospodáreniu a k finančnej stabilizácii," spresnil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ a. s. ZSSK CARGO Pavol Ďuriník.

Kladný hospodársky výsledok podľa Schmidtovej víta aj minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ. "Od začiatku je mojím cieľom pozdvihnutie železničnej dopravy, aby bola moderná a najmä efektívna. Preto ma teší, že sa spoločnosti Cargo Slovakia darí na ceste k vyrovnanému hospodáreniu a k nezadlžovaniu budúcich generácií," dodal Figeľ.

04.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...