1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zrútený most v Trstenej riešil krízový štáb, informuje Slovenská správa ciest

road constructionTrstená - Situáciu na uzavretom moste v Trstenej, ktorý sa v piatok zrútil do rieky, bezodkladne riešil krízový štáb. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová. Pri udalosti nedošlo k zraneniu osôb.

V sobotu (21. 3.) by mal statik posúdiť stav priľahlej lávky pre chodcov, ktorá je momentálne uzatvorená, dodala Karelová.

Most uzavreli 28. októbra 2019 po tom, ako miestny obyvateľ nahlásil na polícii známky jeho poškodenia. Statik vtedy uviedol, že most je v dezolátnom stave. V meste v súvislosti s mostom zasadal aj krízový štáb, mimoriadnu situáciu však nevyhlásili.

Podľa Karelovej bol most cez rieku Oravica od roku 2015 zaradený v zlom stavebno-technickom stave (STS), následne ho v roku 2017 preradili do veľmi zlého STS. Na základe mimoriadnej prehliadky zo 4. septembra minulého roku ho pretriedili do STS 7, čo je havarijný stav. Od 27. augusta 2019 na moste obmedzili prejazd vozidiel nad 3,5 tony.

Primátorka Trstenej Magdaléna Zmarzláková doplnila, že k mostu je už spracovaná projektová dokumentácia a vydané stavebné povolenie. V súčasnej dobe sa čaká na odsúhlasenie súťažných podkladov na výber zhotoviteľa stavby od ministerstva dopravy.

31.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...