1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vietnam postaví letisko na odbavenie 25 miliónov cestujúcich ročne

Heathrow airportHanoj - Vietnamská vláda vydá štátne dlhopisy, aby získala prostriedky na výstavbu obrovského medzinárodného letiska Long Thanh 43 kilometrov od Hočiminovho Mesta.

Náklady na výstavbu vzdušného prístavu dosiahnu 10 miliárd USD (7,02 miliardy eur) a na jeho financovaní sa budú podieľať aj súkromní zahraniční investori. Letisko sa podľa dnešnej správy domáceho denníka News daily bude stavať desať rokov na tri etapy. Od roku 2020 má odbaviť ročne 25 miliónov cestujúcich. Do roku 2035 sa jeho kapacita zvýši na 100 miliónov cestujúcich ročne.

Najväčšie súčasne letisko Tan Son-nhat poskytuje služby ročne vyše 10 miliónom pasažierov.

Vietnamský zahraničný dlh by mal v nasledujúcom roku vzrásť na 18,8 miliardy USD, čo bude 13,6 % jeho hrubého domáceho produktu. Na budúci rok vzrastie v porovnaní s týmto rokom o 1,5 miliardy USD a v roku 2013 sa očakáva jeho pokles na 16 miliárd USD. Údaje o vývoji vietnamského dlhu uverejnila tento týždeň ratingová agentúra Fitch. Vietnam má úverovú dôveryhodnosť na stupni B+ so stabilným výhľadom. Je na rovnakej úrovni s Mongolskom, Bolíviou, Venezuelou, Ghanou a Zambiou.

15.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...