1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Veľké letecké spoločnosti prehrali odvolanie proti pokutám EÚ za kartel

planeLuxemburg - Veľkí európski prepravcovia vrátane Air France-KLM a SAS Cargo Group prehrali v stredu odvolanie na druhom najvyššom súde Európskej únie (EÚ) proti pokutám za kartelové aktivity. TASR o tom informuje na základe správy DPA.

Všeobecný súd EÚ zamietol odvolanie Air France-KLM a 11 ďalších leteckých spoločností a potvrdil pokuty uložené Európskou komisiou za protimonopolné opatrenia v rokoch 1999 až 2006, uvádza sa vo vyhlásení súdu.

Podľa Komisie kartelové aktivity súvisia so zavedením poplatkov za bezpečnosť a palivo a odmietaním poskytnúť provízie z tohto príjmu partnerským prevádzkovateľom leteckej nákladnej dopravy.

Komisia udelila spoločnosti Air France pokutu 182,9 milióna eur a jej dcérskej spoločnosti KLM 127,1 milióna eur, v rámci celkového balíka pokút za viac ako 700 miliónov.

Medzi ďalšie letecké spoločnosti, ktoré neuspeli so svojimi odvolaniami, patria Cargolux, Martinair Holland, Air Canada a Singapore Airlines.

Zatiaľ čo niektorým leteckým spoločnostiam súd pokuty potvrdil v pôvodnej výške, iným, ako sú Japan Airlines, British Airways a Cathay Pacific Airways, ich znížil.

13.04.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...