1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Smižanoch vybudovali novú cyklotrasu dlhú takmer 1,6 kilometra

construction machinerySmižany - V obci Smižany pri Spišskej Novej Vsi vybudovali vďaka európskym fondom nový cyklistický chodník. V týchto dňoch ho dokončili a obec v súčasnosti čaká na kolaudačné rozhodnutie. Pre TASR to uviedla Lucia Čujová zo stavebného oddelenia na tamojšom obecnom úrade s tým, že trasa je dlhá takmer 1,6 kilometra.

Celkové náklady sú na úrovni viac ako 350.000 eur, pričom príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja tvorí 95 percent, zvyšok dofinancovala samospráva. "Nová cyklotrasa pribudla mimo zastavaného územia obce s napojením na miestnu komunikáciu na ulici Tomášovská pozdĺž poľnej cesty smerom na Spišské Tomášovce," konkretizovala Čujová. Práce trvali približne rok a to od augusta minulého roka. Cieľom projektu je podľa obce zvýšiť atraktivitu a tiež prepravnú kapacitu nemotorovej dopravy, predovšetkým cyklistickej.

Obec pritom spája s neďalekými Hrabušicami ďalšia cyklotrasa dlhá približne 6,2 kilometra za 1,18 milióna eur. Dokončili ju taktiež počas tohto leta, cieľom projektu je najmä zvýšiť bezpečnosť a komfort cyklistov, ktorí sa na území v blízkosti Slovenského raja pohybujú.

21.09.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...