1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V rámci charterovej letnej sezóny možno z Košíc cestovať do siedmich destinácií

airport kosiceKošice – Letnú charterovú sezónu 2021 v Košiciach odštartovali v stredu (23. 6.) letom do gréckeho Heraklionu. K moru by sa malo z Košíc lietať do 6. októbra. Dovolenkári si môžu vyberať zo siedmich destinácií v šiestich krajinách. Za košické letisko o tom TASR informovala Karolína Linhartová.

Lietadlo typu Boeing 737-800 leteckej spoločnosti Smartwings odletelo z Košíc do Heraklionu v stredu dopoludnia, na palube bolo prvých 155 dovolenkárov.

V tejto charterovej sezóne sa má z letiska v Košiciach lietať do destinácií Antalya v Turecku, Burgas v Bulharsku, Heraklion a Rodos v Grécku, Olbia na Sardínii, Larnaka na Cypre a Zadar v Chorvátsku. „Po náročnom období, ktoré sa začalo ešte v marci 2020, si všetci zaslúžime poriadny oddych. Preto sa veľmi tešíme, že tento rok je ponuka dovolenkových destinácií s odletom z Košíc výrazne bohatšia ako vlani,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska v Košiciach Michael Tmej. Čo sa týka novej pravidelnej leteckej linky do chorvátskeho Zadaru, prevádzkovaná bude od 3. júla každú sobotu až do 4. septembra.

Aktualizované usmernenia o opatreniach týkajúcich sa cestovania do zahraničia sú dostupné na korona.gov.sk/cestovatelsky-semafor/. „Naďalej sú pre všetky letecké spoločnosti v platnosti všeobecne známe pravidlá nosenia respirátorov FFP2 počas celého letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Rovnaké pravidlá platia aj pre pohyb cestujúcich v priestoroch terminálu Letiska Košice,“ dodala Linhartová.

01.07.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...