1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V prípade D1 Turany – Hubová sa uskutočňuje vodné posudzovanie

geodezia meranieBratislava – Pre stavbu D1 Turany – Hubová je dodaná dokumentácia pre územné rozhodnutie aj stavebný zámer. Uviedla to Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Momentálne sa uskutočňuje vodná EIA (posudzovanie vplyvov na životné prostredie). Definitívny variant trasovania by mal byť s tunelmi Korbeľka a Havran.

Diaľničiari priblížili, že na základe odborného stanoviska Výskumného ústavu vodného hospodárstva (VÚVH) bolo vydané rozhodnutie Okresného úradu Žilina, z ktorého vyplynulo, že v prípade D1 Turany – Hubová je potrebné posúdenie podľa vodného zákona.

NDS tak aktuálne zabezpečuje vypracovanie dokumentácie na následné posúdenie s cieľom vydania rozhodnutia orgánu štátnej vodnej správy. Toto rozhodnutie bude podkladom k žiadosti na vydanie územného rozhodnutia stavby.

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) ešte 5. novembra počas tradičnej Hodiny otázok v parlamente uviedol, že definitívnym variantom pre túto stavbu je tunelový variant v dĺžke 13,53 kilometra s tunelom Korbeľka a Havran. V správe o hodnotení vplyvov stavby diaľnice D1 Turany - Hubová boli posudzované štyri varianty. Minister zároveň skonštatoval, že v súčasnosti sa uskutočňuje doplnenie vodnej EIA.

25.11.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...