1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

TSK spustil ďalšie etapy rekonštrukcie ciest, celkovo opraví 71 kilometrov

road constructionPrečín - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odštartoval vo štvrtok tretiu a štvrtú etapu rekonštrukcie cesty II. triedy Považská Bystrica - Domaniža v úseku Prečín - Domaniža. Informoval o tom predseda TSK Jaroslav Baška.

"Úsek má dĺžku takmer 3,8 kilometra, celkové náklady budú vo výške 5,5 milióna eur s DPH. Ide o kombináciu prostriedkov z eurofondov s financiami TSK. Práce by mal zhotoviteľ ukončiť do 23. októbra," skonštatoval Baška.

Okrem úseku Prečín - Domaniža sa poklepaním základných kameňov začína vo štvrtok rekonštrukcia ďalších ciest II. triedy v TSK. Tri etapy rekonštrukcie odštartujú na ceste medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou a rovnako tri etapy modernizácie cesty v úseku Veľké Uherce - Skýcov.

Nedávno kraj ukončil modernizáciu cesty Hradište - Partizánske, ktorá bola podľa Bašku najhoršou cestou II. triedy v Trenčianskom kraji. Aktuálne sa v TSK pracuje aj na modernizácii cesty medzi Trenčianskou Teplou a Dežericami.

Trenčiansky samosprávny kraj bol podľa predsedu v tomto programovom období asi najúspešnejším slovenským krajom v získavaní financií na rekonštrukcie ciest II. triedy.

"Zrealizovali sme, prípadne do konca roka zrealizujeme, rekonštrukcie a modernizácie ciest II. triedy v celkovej dĺžke 71 kilometrov za viac ako 72 miliónov eur," doplnil predseda TSK.

21.04.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...