1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby aerolínií Air France-KLM vzrástli o vyše 40 %, prekonali očakávania trhov

Air France KLM logoParíž/Amsterdam - Letecká spoločnosť Air France - KLM oznámila za 1. kvartál vyššie než pôvodne očakávané tržby, keď vyťažila z celosvetového zotavenia leteckého biznisu po pandémii nového koronavírusu a vysokého dopytu po letenkách na letnú sezónu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Aerolínie oznámili, že tržby za 1. štvrťrok dosiahli 6,33 miliardy eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to znamená rast o 42 %. Výsledok prekonal aj optimistické očakávania ekonómov, ktorí počítali s rastom zisku na 6,30 miliardy eur.

Firma však zaostala za očakávaniami v oblasti prevádzkových výsledkov. Air France - KLM vykázala v 1. štvrťroku prevádzkovú stratu na úrovni 304 miliónov eur, čo síce v medziročnom porovnaní predstavuje pokles, oproti odhadom analytikov však bola vyššia. Analytici počítali s prevádzkovou stratou na úrovni 282 miliónov eur.

Príjmy leteckých spoločností podporuje rastúci dopyt po dovolenkách, o ktoré je záujem napriek pokračujúcemu rastu spotrebiteľských cien a neistým ekonomickým vyhliadkam. Aj Air France - KLM dala najavo, že rastúce životné náklady sa na jej biznise v 1. kvartáli príliš neodrazili. V tejto súvislosti poukázala na predaj leteniek v danom období za viac než 1,5 miliardy eur, keď za dané obdobie prepravila 19,7 milióna cestujúcich. To je o 35 % viac než za rovnaké obdobie minulého roka.       

15.05.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...